Omgeving

B&B Porcini gelegen aan de rand van de prachtige Veluwse bossen

Onze bed & breakfast is gelegen aan een rustige laan die rechtstreeks toegang geeft tot de uitgestrekte Veluwse bossen. Het is dan ook een mooie uitvalsbasis voor lange boswandelingen en fietstochten over ongerepte paden maar ook prachtige routes. Je hebt oneindig veel mogelijkheden om de natuur van dichtbij te beleven en ervan te genieten.

Alle seizoenen zijn bijzonder om door de steeds afwisselende bossen te wandelen en te genieten van alle flora en fauna. De herfst is prachtig om alle opkomende soorten paddestoelen te ontdekken. Wij zijn dan ook veel in de bossen te vinden om onze porcini(=eekhoorntjesbrood) te plukken. Uiteraard serveren we deze dan aan onze gasten bij het ontbijt of verwerken ze in het diner.

bij-de-schaapskooi-in-ermelo-foto-indebuurt-randmeren-2

DE SCHAAPSKOOI SCHAPENDRIFT

(2,5) km Ermelo

De schaapskooi is de grootste in Nederland in authentieke stijl gebouwde kooi en herbergt een kudde van 300 Veluwse heideschapen. Gedurende de lente, zomer en herfst gaat de kudde dagelijks de heide op onder toezicht van de herder en de honden. Het bezoekerscentrum heeft een winkel met Veluwse producten en je kunt er een hapje en drankje nemen. In de winter is het heerlijk vertoeven bij de houtkachels. Schapedrift organiseert vele activiteiten in alle seizoenen.

www.schapedrift.nl

779_lying_middle

VILLA EN THEEHUIS OUD GROEVENBEEK

(3,5) km Ermelo

Natuurmonumenten beheert de in jugendstil gebouwde villa Oud Groevenbeek. In de prachtige tuinen en landerijen is ook een kasteelachtige watertoren en een klassieke druivenkas te vinden gebouwd in de jaren ’20. Ze produceren zelfs een eigen wijn chateau Oud Groevenbeek.

Het nieuw gebouwde theehuis met een prachtige openhaard is een mooie rustplaats na een lange wandeling.

www.natuurmonumenten.nl/landgoed-oud-groevenbeek

Kasteel_Staverden

KASTEEL STAVERDEN

(10) km Staverden

Op landgoed Staverden is veel te zien en te beleven. Het witte kasteel is prachtig omgeven door een mooie aangelegde kasteeltuin en vele waterpartijen. Op het landgoed is een bierbrouwerij( in de voormalige paardenstallen) met terras gevestigd en een brasserie met terras in de voormalige Orangerie. Daarnaast zijn de unieke witte pauwen te zien en zijn er vele wandeltochten uitgezet.

www.beleefstaverden.nl

flevoland-foto-3-haven-harderwijk

ZUIDERZEEHAVEN HARDERWIJK

(6) km Harderwijk

Op ca. 6 km bevind zich de mooie oude Zuiderzeehaven Harderwijk met het beroemde dolfinarium. De afgelopen jaren is er een prachtig Waterfront gerealiseerd met een nieuwe haven met terrassen en nostalgische ophaalbruggen.

Burg-Bieren-Bierwinkel-Ermelo

BURG. BIERBROUWERIJ

(800) m Ermelo

Op ca.800 meter bevindt zich Burg Bierbrouwerij met een bier/eetcafe en de grootste bierwinkel van Nederland. De bierwinkel heeft een assortiment van 3000 bieren vanuit de hele wereld en alle Nederlandse provincies. Een unieke biertunnel koelt en brengt de door u bestelde bieren in 3-5 minuten naar het biercafe.

De bierbrouwerij is te bezichtigen en brouwt 4 eigen vaste bieren en ook 4 seizoens bieren.

www.burgbieren.nl

zand-17

ZANDSCULPTUREN GARDEREN

(8) km Garderen

Op ca. 8 km afstand bevindt zich een mooie beeldentuin met wisselende zandsculpturen exposities.

www.zandsculpturen.nl

Natuur, cultuur en rust in stijl

Tot gauw, bij B&B Porcini!